Pestera Lazului si Martel, 14-17.07.2017

Participanti A.S.Focul Viu: Radu Dumitru, Razvan Olaru, Sebastian Popa, Stefan Ungureanu, Maria Ungureanu, Corina Olaru, Aurora Popa, Adrian Radulescu.

Alti participanti: Alina.

 

Am plecat de vineri dimineata cu doua masini. A treia masina a pornit vineri seara. Gazda noastra la Closani a fost statiunea de cercetari speologice a Institutului de Speologie „Emil Racovita”.

Sambata am pornit la ora 10:00 spre primul obiectiv: Pestera Lazului. Am parcurs integral cavitatea, pana in final, ocazie cu care am constatat ca harta actuala nu e completa, pe langa faptul ca nu are profil longitudinal. TPS: 7h30 min.

La iesire am spalat echipamentul inainte sa ne reintoarcem in Closani.

Duminica a inceput ploaia fapt pentru care am sistat parcurgerea Pesterii Martel pana cand cerul se va degaja de nori. Acest lucru s-a intamplat seara, prognoza pentru a doua zi fiind buna. Ca sa nu stam degeaba, am montat o coarda si o scarita „electrorn” -de la „muzeul FV” de antrenament intr-un copac. Maria si Alina au trebuit sa plece, neavand ziua de luni libera.

Luni am intrat in Pestera Martel la ora 12:00. La saritoarea de 7m am batut doua S.P.I.T.-uri pentru echiparea unui cap de put.  Pentru MC am folosit un amaraj natural. De remarcat ca pana acum nu a echipat nimeni pasajul expus.

Am parcurs cavitatea pana la „Sifonul Terminal”. Harta actuala este foarte buna dar din pacate nu are profil longitudinal. TPS: 8h.

Am pornit spre casa la doua ore dupa ce am iesit din cavitate. La ora 3:30 eram in Bucuresti.

Tismana,Tabara de vară de sf Mărie 11-16.08.2017
Montarea în Peștera Polovragi a plăcii comemorative Costin Ungureanu (1954 – 2014)